\"فرانچسکو فرانجيالي\" تصريح کرد: اشتغالزايي و فقرزدايي ثمره توسعه گردشگري است. توريسم تجاري و تفريحي يکي از مهمترين بخشهاي اقتصاد جهاني است و درآمد آن از کشاورزي بيشتر است. در آمدهايي که از گردشگري به دست ميآيد خيلي بيشتر از درآمدهاي بازگشت سرمايه است. در سال 2006 نشست شوراي اقتصادي سازمان ملل نشانگر اين بود که گردشگري ميتواند جايگزين شغلهاي مربوط به کشاورزي شود. واضح است درآمدهاي ناشي از گردشگري به کاهش اقتصاد تک محصولي کمک ميکند.
وي افزود: توريست ميتواند به توسعه کشورها کمک کند و براي رسيدن به اين اهداف بايد فرصت سرمايهگذاري خلاق فراهم شود که اين همايش در ايران در همين راستاست.
فرانجيالي افزود: ايران عضو فعالي در UNWTO بوده است. از سال 1975 کشور ايران رئيس و نائيب رئيس کميسيون جنوب آسيا بوده است. اين کشور در حال حاضر در شواري عالي اين سازمان نيز عضو است.
وي تاکيد کرد: ايران براي تقويت تصميمگيري در بخش خصوصي ، صدور رواديد يک هفتهاي براي خارجيان در فرودگاههاي اصلي و کاهش ماليات اقدامات خوبي داشته است.
وي افزود: گردشگران در جهان دائم به دنبال جاذبههاي بديع هستند. ولي ايران در حال حاضر فقط گردشگراني از منطقه را جذب ميکند که تنها چند قطرهاي از سيل در آمدهاي توريسم است و بايد جذب گردشگران اروپايي را نيز در برنامههاي خود بگنجاند.
فرانجيالي تاکيد کرد: طرح جامعي براي اکوتوريسم در ايران در حال برنامهريزي است. در حال حاضر تعداد گردشگران 2005 از مرز 8 ميليون گذشته است. اين آمار سال گذشته افزايش 9/4 درصدي داشت و طي سه سال گذشته رشد 20 درصدي داشته است . درآمدهاي حاصله از اين راه نيز به 750 ميليارد دلار در سال گذشته رسيده و افزايش 57 درصدي داشته است.
فرانجيالي تصريح کرد: ايران بين دو منطقه پويا در گردشگري قرار گرفته است. خاورميانه با رشد 9 درصدي از سال 2000 تا 2006 بيشترين رشد را در گردشگري داشته است اين عملکرد مثبت در سال 2007 نيز ادامه داشته است. آخرين آمار نيز که ژوئن سال گذشته منتشر شد، رشد 6 درصدي را در اين منطقه نشان ميداد.
103/
انتهای پیام/